Bliv ringet op

Har du brug for hjælp, ringer vi dig gerne op


  Sammenlægning af ejendomme for erhverv 

  Der kan være flere argumenter for at lægge erhvervsejendomme sammen. Ofte vil behovet for sammenlægning opstå i forbindelse med en byggeansøgning til kommunen. Nogle ejendomme kan godt have flere matrikelnumre, som er noteret sammen, men egentligt er to selvstændige ejendomme.

  Skulle den den ønskede ansøgning om byggetilladelse stride mod lovgivningen om afstand til skel, vil kommunen kræve ejendommene sammenlagt til én ejendom før ansøgningen godkendes. Det er umiddelbart kun hvis man har planer om at sælge den ene ejendom, at en sammenlægning ikke anbefales, og dette kræver desuden, at den samlede ejendom i forvejen er stor nok til at blive delt op. 

  Vi har hos Land&Skel mange års erfaring med udarbejdelse af sager om sammenlægning af matrikler og ejendomme. I modsætning til mange andre typer af sager omfatter sammenlægning ikke arbejde ud af huset, og derfor har geografi ikke indflydelse på prisen ved sager om sammenlægning. Omkostningerne vil være de samme, uanset hvor i landet I befinder jer. Sammenlægningen vil blive registreret i form af ændringer på matrikelkortet.

  Sammenlægning af erhvervsejendomme 

  Der kan være flere årsager til, at der ønskes en sammenlægning af erhvervsejendomme. En sammenlægning skaber mere plads og løser på den måde et pladsproblem, som kan opstå for mange inden for erhvervsområdet.

  Behovet for sammenlægning af en eller flere ejendomme kan ligeledes opstå i forbindelse med en tilbygning eller opførelsen af et nyt byggeri. Det kan derfor være en god idé at tage kontakt til en landinspektør tidligt i processen, så proceduren bliver fulgt korrekt fra start.

  Ved en sammenlægning sammenlægges to eller flere eksisterende ejendomme til for eksempel én ejendom, alt efter hvad der vil passe projektet bedst. Sammenlægningen sker på ejendomsniveau, hvor to ejendomsnumre bliver til ét nyt.

  Land&Skel har stor erfaring med udarbejdelse af sager om sammenlægning. Idet denne type sag ikke omfatter direkte arbejde i marken, har geografi ikke indflydelse på omkostningerne af sammenlægningsarbejdet. Det betyder, at Land&Skel står klar til at varetage sammenlægningssager i. Resultatet af sammenlægningssagen er en registrering i form af ændringer i matrikelkortet.